Elevationsseng tilbud

Nordisk producerede elevationssenge – Vi viser kun de bedste tilbud.

Her kan du vælge blandt Danmarks bedste elevationsseng tilbud. Alle elevationssenge er nøje udvalgt på baggrund af vores strenge krtierier om: Pris, kvalitet, komfort, garanti og service. 

Når du skal ud og investere i en ny elevationsseng, er det vigtigt at:

  • Du overvejer hvilken størrelse elevationsseng som passer til dine (jeres) behov.
  • Du overvejer hvilke funktioner der er vigtigst for dig? Prisen vil afhænge af funktionerne..
  • Du vælger madras efter din vægt, søvnkomfort og om det skal være en split-topmadras.
  • Du også kan købe en elevationsseng gennem delbetaling – det er værd at overveje, hvis du er interesseret i en elevationssseng med mange funktioner. Se mere om finasiering her.

Fordelene ved en elevationsseng

En elevationsseng giver dig mulighed for at ændre sengens bund og højde. Højden på din nye elevatonsssengen kan derefter justeres individuelt til din højde, kropsform og præference.

Samtidig er det også muligt at forebygge eller afhjælpe ledsmerter, da bunden af ​​elevationssengen typisk består af flere individuelt justerbare dele

Korrekt indstilling af sengens delelementerne kan endda helbrede gener som sovende ben og arme. Desuden kan gener forårsaget af dårlig blodcirkulation – især i benene – hjælpe med en hævet seng. Typisk er elevationssengen lavet af en bund, som kan hæves op og ned. Du kan ændre højden til når du skal ind og ud ad sengen. Bunden, i de fleste elevationssenge, er opdelt i tre individuelt justerbare dele. Dette gør det muligt at ændre madrassen og ligge højere med hovedet eller benene uden at skulle lægge puder under nakken eller læggene.

Justering af din elevationsseng

Justeringsindstillingerne klares med en fjernbetjening og en eller flere elektriske motorer, stænger eller hydrostatiske stempler i sengebasen. Antallet og kvaliteten af ​​disse bidrager til prisniveauet på elevationssengen. Dette er især vigtigt, når du skal finde elevationsseng tilbud. Vi anbefaler at du leder efter danskproduceret eller nordisk producerede elevationsseng tilbud. Så er du sikret kvalitet, komfort og en seng med en lang levetid.

Den individuelle tilpasning af sengens bunddele gør det også muligt at justere sengen, så du undgår eller afhjælper de tidligere nævnte gener og smerter i kroppen. Dette gør elevationssengen mere behagelig. Det hjælper med at sikre en afslappende og behagelig søvn.

På grund af de mange muligheder og evnen til at bruge sengen til mere end at sove i, er elevationssengene et populært valg. Det blev oprindeligt brugt på hospitaler, hvor det har været almindeligt siden slutningen af ​​1980’erne. Men gennem 1990’erne kom de første kommercielle modeller på markedet, og i de sidste 10-15 år er elevationssengen blevet tilgængelig for alle os almindelige mennesker.

Hvordan du vælger den rigtige elevationsseng

Brug f.eks. tjeklisten nedenfor til at bedømme de forskellige elevationsseng tilbud med. De enkelte punkter forklares i resten af ​​artiklen

  • Begynd med at finde den rette størrelse elevationsseng som passer til dig.
  • Vælg madras efter din vægt og ønske om søvnkomfort.
  • Hvilken sengestruktur er optimal for dig?
  • Kontrollér motorens kvalitet og sengekonstruktion.
  • Vælg madras efter din vægt og ønske om søvnkomfort.

Det kan virke lidt uoverskuelig med de mange punkter, men denne guide er til for dig – så du kan få den bedste viden om elevationssenge og forhåbenligt vælge den helt rette elevationsseng til dit behov. Lad os tage det trin for trin.

Elevationssenge størrelsesguide

Størrelse: Elevationsseng 90 x 200

En sengestørrelse 90×200 cm. vil være perfekt til dig som sover alene eller som ekstra seng til gæsteværelset.En enkeltseng med elevationsfunktioner, vil ikke være egnet til to personer. Trænger du til lidt ekstra plads at vende dig på, så kan du overveje den lidt større elevationsseng 120×200 cm. Det vil give dig ekstra plads og bedre komfort. Topmadrassen vil stadig være en samlet madras, så du slipper for delingen i midten.

Størrelse: Elevationsseng 120×200

Elevationssenge 120 x 200 ligger lunt i svinget mellem en enkeltseng 90×200 og en trekvartseng 140×200. Denne størrelse passer til dig som sover alene og gerne vil have lidt ekstra sengeplads end hvad en størrelse 90×200 kan tilbyde. Længden er den sammen, men du får dog 30 cm ekstra breddeplads. Priserne afviger heller ikke meget fra en størrelse 90×200 cm seng. Så her bør du overveje om du ønsker den ekstra sengebredde.

Størrelse: Elevationsseng 140×200

Denne sengestørrelse er en af de mest populære. Her er der masser af plads til dig som sover alene, og god plads til to personer der deler seng. En elevationsseng i målene 140×200 cm vil ofte være med en ud-i-et madras. Det vil sige, at du (i) stadig slipper for revnen i midten af sengen. Når først størrelsen kommer op i 160×200 eller 180×200 cm, så vil det ikke længere være fordelagtig at have én madras men derimod en to-delt madras, da niveaustyring af højde og kurver ikke længere kan fordeles ud på én madras.

Størrelse: Elevationsseng 160×200

Som nævnt i ovenstående afsnit, så er en elevationsseng 160×200 cm. en todelt madraskerne som gør, at du og din partner kan indstille sengen til lige præcis de indstillinger i hver især bedst kan lide. Derfor er denne størrelse perfekt til par som deler seng.

Størrelse: Elevationsseng 180×200

Denne størrelse elevationsseng er den mest solgte når det kommer til dobbelsenge med motor. Typisk vil en elevationsseng i størrelsen 180 x 200 cm. komme med to topmadrasser oven på to madrasser i størrelsen 90×200 cm. Dette gør, at du og din partner kan indstille hver jeres seng som i lyster. Dog kan du også vælge en såkaldt split-topmadras som vil dække hele sengen – altså uden den famøse revne i midten.

Størrelse: Elevationsseng 180×210

Denne sengestørrelse er til dig som er høj og som skal have lidt ekstra benplads. Når det kommer til sengelænge bør du have min. 10 cm i “overskud” ift. længde. Så er du 2 meter høj, så er en seng med en længde på 210 cm. den rette til dig. Det kan også være du bare vil have ekstra meget plads at ligge på – der en størrelse 180×210 også god. Det vil føles som en kingsize seng og det vil være en fornøjelse at hoppe i seng om aftenen. Som med de andre størrelser er der naturligvis ogsåSmulighed for at skræddersy denne størrelse seng.

Hvilke funktioner er de vigtigste?

Når du vælger en elevationsseng er det vigtigt at overveje, hvilke gener og muligvis smerter du vil forhindre eller afhjælpe. Hvis du har problemer med at komme ind eller ud af sengen, ville det være en fordel at kunne køre sengen højere op end den seng du har i dag. Forsøg med forskellige indstillinger ved at sidde på kanten af ​​sengen og skubbe sengetiden op og ned, indtil du finder den position, hvor det er mest behageligt at stå op og ud af sengen.

Hvis du oplever, at dine ben sover om natten er det vigtigt, at elevationssengen kan hæve den del af madrassen, hvor benene ligger. Her er det især vigtigt, at indstillingerne foregår i så små trin, at du ikke ender med at vælge mellem to positioner, som i praksis bare er ubehagelige. De fleste elevationssenge i dag har taget højde for dette, så burde ikke oplve vanskeligheder ved at finde den helt rette elevation til dine ben.

Elevationssenge og lindring af rygsmerter

Rygsmerter? Hvis du har rygsmerter eller anden ledsmerte bør du sørge for, at der er så mange justeringsmuligheder som muligt. Desuden bør du vælge en madras, der passer til din vægt og med komfortzoner, som understøtter ryggen eller andre led bedst muligt.

Endelig er der hovedgavlen. Her er det vigtigt, at du ikke ligger for højt med dit hoved i forhold til resten af ​​kroppen. Dette medfører ekstrem højdeforskel mellem hoved og ryg. Det kan give problemer med nakken. Så hvis du bruger et par puder under nakken i din seng nu, vil du opleve færre nakkeproblemer ved at hæve hovedenden lidt og kun bruge en pude under nakken. Det giver ikke den uheldige nakkeposition som hvis du bruger flere puder.

Husk at kontrollere motorkvaliteten og konstruktion

Vælg elevationssenge med Linak eller Okin motorer. Det er et godt valg! Når du vælger elevationsseng er det vigtigt, at du kontrollerer motorkvaliteten og stængerne eller de hydrauliske enheder, der bevæger den. Motoren er normalt den dyreste del af sengen. Derfor er det ofte denne del der er sparet på, hvis prisen på sengen er meget lav. Dette giver en direkte sammenhæng mellem motorens kvalitet og prisen på sengen. Her vil de dyre senge normalt være udstyret med mere kraftfulde eller flere motorer end de billige senge har. Dette er vigtigt at medtænke når du ser på tilbud på elevationsseng – kvaliteten af motoren skal være i orden. Der er en Linak motor helt sikkert det bedste du finder på markedet.

For at sikre din seng har en god, robust og holdbar motor, så vælg gerne elevationssenge med Linak motorer. De er danskproducerede og har et fremragende ry.. Samtidig har de en meget jævn motorhastighed, og støj er minimalt sammenlignet med motorer fra andre producenter. Linak begyndte i første omgang at levere sengmotorer til elevationssenge på hospitalerne. De har gjort det i over 25 år, og da de stadig er det foretrukne valg i den danske sundhedssektor, giver det et kæmpe stempel for kvaliteten – det er der ikke mange andre der kan leve op til.

Vælg madras efter din vægt

Når du vælger en madras til din elevationsseng er det vigtigt, at du er ærlig om din vægt. Hvis du “beregner” din vægt for lav, bliver du for blød ift. madrassens egenskaber – Det kan i sidste ende give dig rygsmerter og gener, og ingen ændring i elevationssengindstillingerne kan hjælpe. Vægten bestemmer fjedrenes tæthed i madrassen. Samtidig justeres madrassens fasthed ved at vælge forskellige metaltykkelser på fjedrene.

Når du skal finde tilbud på senge:

Når du skal finde elevationsseng tilbud, så bør du overveje de ovennævnte punkter. Når vi samler elevationsseng tilbud, så gør vi det med øje for de elevationsseng tilbud med den bedste besparelse, den bedste komfort og motor. Vi udvælger kun de bedste senge til dig. Vi har en regel om, at vi kun udvælger nordisk producerede elevationsseng tilbud – især dansk producerede senge. Disse er verdenskendte for deres høje kvalitet, levetid og komfort. Det er dansk håndværk når det bedst.