Hovedpude guide

At købe en hovedpude i dag er ikke så simpelt som det engang var. Med flere materialer, fyld, tekstiler og endda teknologimuligheder er der en lang række valgmuligheder tilgængelige. Denne guide har vi  lavet for at hjælpe dig med at navigere i de mange hovedpuder på markedet, så forstår forskellene i materialer og kan finde den bedst egnede hovedpude til dig. Vi bruger trods alt 1/3 af vores liv i sengen, og at finde den rigtige pude kan betyde komfort og nakkestøtte i årevis.

Vi gennemgår følgende:

  • Typer af hovedpuder
  • Pudens fasthed
  • Hvordan du beskytter din hovedpude

Typer af hovedpuder

Hovedpude-markedet er fyldt med mange muligheder, idet hver pudetype giver sit eget sæt funktioner og fordele. Følgende er en referencevejledning til flere af de mest populære typer puder at vælge imellem, når du beslutter dig for den bedste pude til dig:

Hukommelseskum puder

Der er mange typer skum, der bruges i puder, der hver giver unikke fordele. Hukommelseskum puder er foretrukket af mange på grund af deres evne til at forbedre søvnkvaliteten. De giver nakke- og rygstøtte, forme til din form og øger den generelle komfort langt ud over den traditionelle pude. En af ulemperne er imidlertid, at hukommelseskum holder varmen, hvilket får puden til at føle sig varmere og potentielt øge sveden i løbet af natten. Heldigvis hjælper kølepuder med varmeafledende og fugttransporterende funktioner til at trække varme væk fra sviller.

Hukommelseskum el. memoryfoam er udviklet og blevet innoveret på følgende måder:

Afkølingsgelhukommelseskum – infunderet gel, der reducerer varmegenretention. Når de kobles sammen med kølige pudebetræk og fugttransporterende pudebetræk, kan disse puder mindske varmeproblemer.

Naturskum – bruges i hypoallergeniske puder, der indeholder en højere procentdel af naturlige ingredienser. Dette giver en miljøvenlig pude, der er holdbar, fjerner enhver synkende følelse og kan være køligere end traditionelt hukommelseskum.

Multi-skum puder – disse hukommelse skum puder bruger flere typer skum i kombination til at forstærke de fordelagtige punkter i hver pude (f.eks. Afkøling, konformitet), mens de negative punkter reduceres (f.eks. Opvarmning, synke).

Makuleret hukommelseskum puder – en pude med strimlede stykker hukommelse-skumklynger som fyld, hvilket gør det mere fleksibelt og formbart. Disse polstrede hukommelseskum puder er lette at forme og tilpasse til din ønskede soveposition. De har forbedret åndbarhed i forhold til fast hukommelseskum.

Hukommelseskum puder koster overalt mellem 300-1000 kr afhængigt af puderform, skumtype og mærke.

Memory skum pude fra Sengetid.dk. 449,00 kr. Se den her.

Latex-puder

Latex skum puder er lavet af enten naturlig latex eller syntetisk latex. Naturlig latex kommer fra et gummitræ, der producerer en hvid, klæbrig væske. Syntetisk latex er en menneskeskabt sammensætning af forskellige kemikalier. En blanding af naturlig og syntetisk latex bruges mest i puder og madrasser.

Latex puder er blødere end hukommelse skum puder, har understøtning af trykpunkt og er mere åndbar end traditionelt hukommelse skum. Nogle brugere klager over, at denne øgede understøttelse af trykpunkt gør puden for fast. Derudover klager nogle sveller over, at latexpuder er tungere end andre skumpuder.

Latex puder koster overalt mellem 500-2500 kr afhængigt af puderform, skumtype og mærke.

Dun og Dun-alternative puder

Dunpuder er lavet af en fluffy underbeklædning placeret under gåsedun. Dette fyldstof er meget blødt og let, hvilket gør det muligt for puden at være blød, åndbar og formbar. På trods af sin luksuriøse komfort har dunpuder nogle ulemper. De kræver konstant justering for at opretholde formen, er vanskelige at rengøre, klumper når de udsættes for fugt, og mangler muligheder for fasthed. Derudover kan nogle mennesker være allergiske overfor dun.

Dun-alternative puder blev oprettet for at efterligne egenskaberne ved dunpuder, men er lavet af syntetiske materialer som polyester. Selvom de skærer ned på allergier og giver muligheder for fasthed, siger nogle, at disse dun-alternative hovepuder mangler komforten som i en almindelig dunpude.

Disse to pudetyper har lignende prisklasser fra 200-900 kr. afhængigt af kvaliteten og producenten.

Hovedpuder med fjer

Fjerpuder ligner dun med hensyn til komfort, åndbarhed, prisklasse fra 400-700 kr og også fra gæs. Imidlertid synes fjederpuder at have flere ulemper end nede. Nogle brugere har klaget over, at fjerne afgiver en ubehagelig lugt. Derudover pirrer fjervævet ikke kun sviller, de udjævner også og kræver en konstant fluffning og støbning af puden. Fjerpuder, ligesom dun, er også vanskelige at rengøre og klumpe, når de er våde.

Fjerpuder

Fjerpuder ligner dun med hensyn til komfort, åndbarhed, pris og stammer også fra gæs. Imidlertid synes fjederpuder at have flere ulemper end dun. Nogle mennesker har klaget over, at fjererne afgiver en ubehagelig lugt. Derudover pirrer fjervævet ikke kun sviller, de udjævner også og kræver en konstant fluffning og støbning af puden. Fjerpuder, ligesom dun, er også vanskelige at rengøre og klumper når de er våde.

Polyesterfyld eller mikrofiberfyldte puder

Polyfill en forkortelse for puder med polyester, der normalt er allergivenlige puder. Polyfill kan også beskrives som mikrofiberpåfyldning eller dun-alternativ fyldning. Denne budgetvenlige pude er let at vaske, vedligeholde og modstår typisk at få den kedelige fladhed i løbet af dens levetid. Polyester puder kan konkurrere med bomulds puder i blødhed, men måler ikke helt med hukommelseskum puder med hensyn til støtte, komfort og åndbarhed.

Disse hypoallergeniske puder falder typisk i et prisområde fra 200-700 kr afhængigt af størrelse og brand.

Smarte puder

En ny tilføjelse til pudemarkedet er smarte puder. Disse puder kombinerer ofte fyld- og ydeevne af høj kvalitet med indbygget teknologi og giver søvnovervågning ved hjælp af en søvn-app. ZEEQ Smart Pillow er et eksempel på en smart pude, der indeholder indbyggede højttalere, streaming lyd, søvnsporing gennem indbyggede sensorer og anti-snorken teknologi. Som en snorke-løsning “lytter” ZEEQ, når brugerne sover og opfordrer snorere til at skifte position for at stoppe snorken. Smart puder spænder fra 3000 kr. og op.

Hovedpudens fasthed

Når du vælger den rigtige type pude til dine præferencer, er det næste trin at finde det ideelle niveau for puderets fasthed eller densitet. Den mest betydningsfulde faktor til bestemmelse af det korrekte fasthedsniveau er din søvnstil. Hver søvnposition kan kræve et andet niveau af fasthed for at give den rigtige rygmarkejustering, der er nødvendig for komfort. Valg af den rigtige pudefasthed til din søvnposition hjælper med at bestemme den bedste pude til nakkesmerter.

Normalt klassificeres fasthedsniveauer som bløde, mellemstore eller faste, skræddersyet til almindelige søvnpositioner. Fasthed er en indikator for pudeens loft, eller højden fra sengen til en persons hoved, når du lægger på en pude.

Hovedpude eller mellemstørrelse hovedpuder

Rygsovere kræver typisk et mellemstort til mellem-blødt niveau af fasthed for deres puder. Dette giver en tyk nok pude til at give en pude til hovedet og komfort eller støtte til det øvre rygmarvsregion.

De bedste puder til sidesovere er en fast tæthedspude. Hulepudeudfyldning på siden er tykkere end andre pudertyper for at dække afstanden mellem en sideskiverhoved og hals til kanten af ​​deres skulder på madrassen. Dette kræver en fast pude, som er den tykeste tæthed eller den højeste loftpude. Firmepuder giver den nødvendige støtte og justering til ens hoved, nakke og rygsøjle, mens kroppen holdes i vandret position.

Mavesovere vil have bedst af bløde puder, som er tynde og meget behagelige. Bløde puder tillader hovedet at synke ind, mens de giver tilstrækkelig pude og støtte til at opretholde en flad position af overkroppen, hovedet og nakken.

For dem, der skifter positioner hele natten, ville en pude med fasthedsniveauet mellem mellemstore og mellemstore virksomheder være ideel. Disse puder giver den nødvendige støtte til sidepositioner, mens de er behagelige og bløde nok til mave- og rygstillinger.

Justerbare puder

Justerbare puder tilbyder en alsidig komfortløsning, der giver brugerne mulighed for at justere pudeens højde og densitet ved at fjerne eller tilføje skumfyld. Dette gør det muligt for brugerne at tilpasse fornemmelsen og pasningen af ​​puden til deres specifikke behov. Dette er en populær mulighed, der tilbydes i premium puder. Justerbare puder findes i en række fyldtyper, herunder justerbart strimlet hukommelseskum og justerbar mikrofiber.

Hovedpude med justerbart fyld. 2 stk. til 198,00 kr hos ILVA.

Hovedpudebetræk og pudebeskyttelse

Pudebetræk og puderbeskyttere er en væsentlig komponent for en puds komfort og dit helbred. Standard pudebetræk giver et stofpudebetræk, der let kan fjernes og vaskes, men vandtætte puderafdækninger og puderbeskyttere med avanceret stofteknologi er ideelle til at opretholde et sundt søvnmiljø og samtidig reducere slid på puder. Pudebeskyttere forhindrer støvmider i at trænge ind i puder, da disse allergener irriterer huden og fremkalder astma og høfeber-lignende symptomer. De forhindrer også dander, sved, sengebugs og andre forurenende stoffer i at trænge ind i din pude.

Pudebetræk og beskyttelsesmaskiner tilbydes i en række stofmuligheder, der tilbyder vandisolering, følsomme hudfordele, opvarmnings- eller køleforbedringer, fugtighedsopvækst, lugtkontrol og mere.

Uanset hvilken type pude, du er interesseret i at købe, skal du huske, at enhver pude, ligesom hver madras, har brug for beskyttelse for at give dig den bedst mulige nattesøvn. Følg nedenstående links for at lære mere.

Skriv et svar