Hvilken seng skal man vælge

Mister du søvn over hvilken seng man skal vælge? Vi har lavet denne senge-guide for at hjælpe med at gøre denne beslutningsproces lettere for dig. De vigtigste faktorer, der er involveret i valg af en ny seng er blevet fremhævet nedenfor.

Alderen på din madras spiller en stor rolle med hensyn til at vælge en ny. Som en generel tommelfingerregel er det sandsynligvis ikke en dårlig ide at overveje at få en ny, hvis din madras er over 8 år gammel. Denne regel gælder dog ikke for alle madrasser. Der er bestemt nogle, der er i stand til at strække sig ud over 8 år og stadig give den samme kvalitetsydelse. Den bedste måde at foretage et retsafgørelse falder tilbage på dine sovemønstre.

Hvis du er urolig om natten, vågner op af smerter, ikke sover gennem natten, eller bare ikke føler dig godt udhvilet, kan det være tid til at overveje at udskifte din madras

Den bedste seng for dig

Den type madras som hver enkelt person har brug for, varierer afhængigt af personlig præference. Med så mange variationer af madrasstyper, kan dette ofte være det sværeste valg at tage.Men du skal ikke bekymre dig – nedenfor har vi opdelt de mest almindelige madrasstyper for at gøre din søgning og valg lidt lettere.

Memory Foam

Ligesom det lyder, består disse madrasser kun af hukommelseskum. Hukommelseskumadrasser er kendt for deres store støtte, trykaflastning og kropskonturering. Historisk set har hukommelseskum haft et dårligt ry som “sovende varmt”. Imidlertid er mange nyere, mere avancerede hukommelseskum designet med overlegne køleegenskaber, hvilket skaber en meget køligere madras end traditionelle hukommelseskum.

Bedst til: Personer der ønskergod kropsformning, kontur, trykaflastning og støtte. Der er et bredt spektrum af skum klassificeret som “hukommelseskum”, og ikke alle hukommelseskum oprettes lige. En god mulighed for de der ønsker en mere ”omfavnende” madras, end mange hybrid- eller latexmadrasser tilbyder.

Latex

Disse madrasser er udelukkende bygget af latexskum og er kendt for deres køleegenskaber og komfort. Latex er kendt for sin store lydhørhed, komfort, hopp og afkøling.

Bedst til: personer der vil have afkøling og lydhørhed. Derudover er det godt for de der vil have skum, men ønsker at holde sig væk fra den udtalt kram og kontur, der ofte leveres med hukommelse af skummadrasser.

Fjedre

En af de mest populære og mest anvendte madrasstyper. Spiralmadrasser (aka innerspring) madrasser har et eller flere lag med fjederspiraler (generelt stål), der giver støtte og komfort. Når teknologien skrider frem, ændres antallet, typer og lag af  fjedre. Et større antal fjedre betyder typisk bedre komfort og støtte.

Bedst til: Sovende personer, der ønsker en mere traditionel spole / fjederfølelse, god afvisning, køling og stærk kantstøtte.

Topmadras

Falder ind i en række kategorier (Fjedre, latex, hukommelse, hybrid osv.), Madrasser med overmadrasser er et lag blødt materiale, der enten er fyldt eller syet ind i sengen Dette fungerer for at tilføje ekstra komfort.

Bedst til: De der foretrækker en blødere komfort. Hvis du nyder en skylignende type støtte og komfort, giver de fleste topmadrasser den bedste soveflade for dig.

Hybrider

Konstrueret af en kombination af latex, hukommelse, polyurethanskum, spoler og / eller andre materialer er disse madrasser normalt designet til at maksimere visse fordele, samtidig med at de minimerer visse ulemper. For eksempel er en latex + hukommelse af skumhybrid i stand til at levere stor afvisning, afkøling og lydhørhed via latexen, men giver også stor trykaflastning og understøttelse fra hukommelsesskummet.

Bedst til: personer der ønsker det bedste fra alle verdener. Fantastisk hop, støtte, komfort og afkøling. En god mulighed, der er et meget godt valg for størstedelen af ​​os.

Justerbar

Som navnet antyder, tilbyder disse senge muligheden for at ændre madrassens soveposition, normalt ved at hæve fødderne og skrå ryggen. Nogle af disse har endda evnen til at vibrere, varme og / eller massere sovekabinen.

Bedst til: Sleepers, der har specifikke behov, der giver dem mulighed for at drage fordel af et justerbart fundament. Disse behov kommer typisk fra visse medicinske tilstande, ældre sveller, snorker, kroniske lændesmerter, blandt andre scenarier.

Eksempel: Lineal justerbar base, bemærk at dette bare er et eksempel på et justerbart fundament, skal du også købe en madras, der kan justeres. De fleste skummadrasser er kompatible med justerbare fundament.

Den bedste madras til dig

Fasthed er hvor hård eller blød en madras føles. Det mest almindelige spørgsmål, jeg modtager fra mine læsere, er “hvor fast er denne madras?” Dette er også et af de sværeste at besvare spørgsmål. En madras fornemmelse og fasthed afhænger af din definition af blødt, medium og fast. Det er meget subjektivt. Derudover spiller din kropstype, vægt, størrelse og andre faktorer ind i fornemmelsen.

Mange gange forveksler forbrugere support med fasthed. En madras, der giver god støtte betyder simpelthen at den holder din rygsøjle i korrekt justering uden at skabe trykpunkter. Hvis en madras ikke tilbyder tilstrækkelig støtte, vil du mere end sandsynligt vågne øm eller i smerter. Fasthed relaterer sig mere til, hvor behagelig en madras føles oprindeligt. Uanset om det er hårdt eller blødt, går det optimale fastholdelsesniveau hånd i hånd med komfort.

Flere online madrasfirmaer har udviklet madrasser, der har en universel komfort. Selvom der kun tilbydes et fasthedsniveau med disse madrasser, fungerer strukturen af ​​deres skum og lagdelte design til at give komfort for forskellige sviller (tunge, lette, høje, korte, side, ryg, mave osv.). Leesa er et godt eksempel på dette design. Leesas lagdel af skumkonstruktion og materialer giver et komfortniveau, der justeres til hver sovende. Dette er yderst fordelagtigt for partnere, der foretrækker forskellige fastholdelsesniveauer.

For en lettere sovende fungerer det øverste lag af Avena-skum med hukommelseskumkernen for at give støtte og komfort. Da lettere sviller lægger mindre pres på madrassen, kommer meget af komforten og fornemmelsen fra Avena. Understøttelse og trykaflastning tilvejebringes dog stadig af hukommelseskumkernen. Med en tungere sovende arbejder Avena-skummet meget mere med hukommelseskummet og støtteskummet for at give ordentlig dyb kompression og overgangsstøtte.

Søvnpositioner fungerer på samme måde, hvilket får madrassen til at skabe en overlegen dyb kompressionsstøtte til de tungere dele af din krop. Ryg og mave sveller ville se en mere jævn vægtfordeling og afbalanceret skuminteraktion. Dette universelle komfortdesign skaber et afbalanceret niveau af komfort og støtte til madrassen, der er behageligt for de fleste af os.

Med dette i tankerne falder det gennemsnitlige foretrukne fasthedsniveau for sviller mellem 4-7 ud af 10-området. Universelle komfortmadrasser falder sammen med disse tal, hvilket giver sviller mulighed for virkelig at opdage det fasthedsniveau, der er rigtigt for dem.

Side, ryg, mave eller lidt af hver. Alle sover på deres egen, unikke måde. Det store problem… de fleste mennesker søger ikke efter en madras, der understøtter deres sovestil. Hver soveplads har sine egne specifikke behov og ideelle fasthedsniveau.

Hvilken side sover du på?

Sover på siden:

Sovende personer der ligger på deres sider, forbliver ikke altid i samme position. Mange gange roterer de fra begge ben lige, til en lige og en bøjet, til begge bøjede. Med denne konstante ændring har sidesvillerne brug for en madras med blød til middelhøj fasthed, normalt noget i 3-6-området ud af 10 (hvor 10 er det mest faste). En blød madras med meget støtte vil lette trykpunkter på din nakke og ryg.

Fasthed og fornemmelse er utroligt vigtigt for sidesvillerne, da de har brug for en madras, der er blød nok til at konturere til deres kropskurver. En madras, der er for fast, konturerer ikke formen på sideskiven, hvilket resulterer i en mangel på støtte, der normalt skaber trykpunkter, der fører til lændesmerter, nakkesmerter og / eller skuldersmerter.

Sover på ryggen:

Fasthed og støtte er begge kritiske for rygsovere. En madras, der er for blød, skaber trykpunkter på sovekabinen og giver ikke den rigtige mængde push back, de har brug for. Derudover, hvis sengen ikke understøtter sovekabinen, vil deres rygmarvstilpasning være slukket, hvilket kan føre til langvarige rygproblemer. Den ideelle madrasfasthed er en, der giver nok blødhed til at eliminere trykpunkter, men stadig har stor støtte. Normalt er et fasthedsniveau i 4-7-området (hvor 10 er det mest faste).

Sover på maven:

Mavesoveres  førsteprioritet, når man søger efter en ny madras, skal være støtte. Overkroppen bruger mest tryk på madrassen for mavesveller. Af denne grund har de brug for en madras, der giver lige støtte over hele kroppen. Hvis det midterste afsnit synker i midten af ​​madrassen (madrassen er for blød), vil sovemanden se en krumning i rygsøjlen, hvilket medfører smerter i korsryggen og andre problemer.

De som sover på maven skal være så flade som muligt med hensyn til madrasoverfladen. Selv noget så simpelt som en høj pude kunne sætte rygsøjlen ud af linjen og forårsage smerter og ubehag. Typisk har mavesovere brug for en madras i 5-7-området (hvor 10 er det mest faste) med nogle udligere, der kræver en lidt hård eller blødere fornemmelse (henholdsvis en 4 eller 8).

At vælge en ny seng

At vælge en ny madras kan være en skræmmende opgave. Med dette hurtige resume har jeg bemærket de vigtigste emner, du har brug for at vide, når du vælger en madras.

Er det tid til at udskifte din madras? – er din madras over 8 år gammel? En generel tommelfingerregel er at udskifte din madras hvert 8. år. Men hvis du ikke sover godt, kan du smide det 8-årige seng ud af vinduet. Dine søvnvaner skal være den største faktor for at afgøre, om du skal skifte madras. Sove dårligt? Det er tid til en ændring.

Hvilken madras type er bedst for dig? – Når du vælger en madras, kommer det største valg til enten skum eller spoler. Skum giver et stort kram, kontur og en unik fornemmelse. Spiral er en mere traditionel fornemmelse med stor afvisning. For de fleste  anbefaler vi skum.

Hvad er dit budget?

– vælg et budget, der fungerer for dig. Ideelt set har du  5000 kr – 7000 kr at bruge. Dette vil give dig de fleste muligheder og sætte dig i den luksuriøse ende af online markedet. Brug ikke mindre end 3500 kr medmindre du vil have en seng, der vil gå i stykker meget hurtigt.

Hvilket fasthedsniveau er det rigtige for dig? – de fleste sviller foretrækker en fasthed i 5-7 ud af 10-området. Dette er passende til alle sovepositioner og for de fleste vægt / kropstyper. Hvis du går 4 eller derunder, er du sandsynligvis en sideskiver. Hvis du går over en 7, er du sandsynligvis en mave eller ryg (noget meget over en 7 er ikke godt for de fleste sidesviller).

Hvilke positioner sover du i? – Vælg en madras med en fasthed, der matcher dine behov. Sidesviller går med 3-6 ud af 10. Tilbage går med 4-7 ud af 10. Mage går med 5-7 ud af 10. Der vil naturligvis være outliers i hver af disse, men bruger disse som generelle retningslinjer for at få startede.

Hvor meget vejer du, og hvad er din kropstype? – støtte fra en madras er direkte relateret til din kropsvægt. Jo tyngre du er, jo mere skal støtteskummet arbejde for at give optimal komfort. Vægt påvirker, hvor meget støtte du vil modtage fra din madras baseret på det samlede synke- og trykpunk

Skriv et svar