Vugge til baby

Vugge til baby – det grundlæggende

At skabe en dejligt børneværelse er sjovt og spændende. Ikke kun skaber du en dejlig oase, der tilskynder din nyeste tilføjelse til at vokse og lære, du giver dem også et behageligt sted, der nærer en følelse af sikkerhed. Når du husker dette, er det at vælge den rigtige vugge en af ​​de vigtigste beslutninger, du vil tage inden babyens fødsel – det er trods alt det, de vil tilbringe cirka de næste 2 år af deres liv. Med så mange faktorer, du skal tage i betragtning, undrer du dig måske, hvor du skal begynde. For at hjælpe med at spare tid har vi udarbejdet en guide, der dækker i vuggetyper samt grundlæggende vugger, sikkerhed og andre faktorer, der spiller en stor rolle i at træffe et informeret valg.

Ikke sikker på, hvor du skal komme i gang? Lad os begynde med det grundlæggende. Den følgende liste med ofte stillede spørgsmål tjener ikke kun som et springbræt til dybere forskning, det hjælper også nye forældre med at få deres kuglelejer, når de dyk i mere detaljer.

Hvad er en vugge?

En babyseng er en seng, der er specielt designet til spædbørn og meget små børn. Traditionelt ligner det en seng, der er beregnet til ældre børn og voksne, med tilføjelsen af ​​et spaltet gelænder på alle fire sider – holde babyen på plads.

Hvor længe kan en vugge bruges?

I gennemsnit bruges vugge i de første 24 måneder af livet. Når det er sagt, varierer det stadium, hvor et barn foretager overgangen til et lille barn eller to enkeltsenge, meget. En sikker måde at fortælle, hvornår din lille er klar til at gå videre, er når de er mærkbart for store til krybbe og kan klatre ud med minimal anstrengelse.

Hvornår bør du købe en vugge?

Vugger købes ofte, mens moderen stadig er gravid. Hvis de er interesseret i et bestemt design eller et farveskema, kan nogle vente til lige før tredje trimester, når de kender kønet. Forældre opfordres ofte til at planlægge forud for at give tid til møbelets levering.

Sikkerhedsretningslinjer

Historisk set lavede nye forældre vugger af alle slags materialer de kunne finde – udhulede bjælker, fyr og endda papir. Heldigvis er disse dage for længst forbi. I dagens verden er et af de mest velundersøgte aspekter ved vugger nemlig hvor sikkert det er.

Sidestænger: Sidestænger på en krybbe bør ikke være mere end 2-3 / 8 ”fra hinanden (eller omkring bredden af ​​en sodavand). Hvorfor? Denne afstand hjælper med at forhindre baby i at glide ud eller sidde fast. Vugger med udskæringer på hovedgærdet og fodgavlen bør også undgås af samme grund.

Hjørnestolper: Højde på hjørnestolper bør ikke overstige 1/16 tomme. Noget højere kan fange dit barns tøj.

Enkelt er bedst: Der skal ikke være legetøj, udstoppede dyr, puder eller tæpper inde i barnesengen sammen med dit barn. Det eneste strøelse, de har brug for, er en vandtæt pude og monteret ark. De fleste forældre synes, at tøjvaskedagen er lettere, hvis strøet kan vaskes i maskine, og sørg for at bruge et mildt rengøringsmiddel, der ikke er opskummet for ikke at agitere babyens hud. Hvis din lille ser kold ud, skal du bruge et swaddle-tæppe til at varme dem op.

Nullermænd: Babyer er følsomme over for støv og slib. Derfor bør undersiden af ​​krybbe støvsuges ofte, især hvis du bruger en krybbe nederdel. Som en ekstra foranstaltning skal du holde kæledyr væk fra krybben for at forhindre markering og spredning af pels.

Ledninger og strenge: Hold krybben væk fra vinduer, gardiner, ledninger og alt andet, din lille kan trække. Hængende babymobiler er fine, så længe de holdes uden for rækkevidde.

Madrasser: Barnesengemadrassen skal være en perfekt pasform og nå hvert hjørne af krybbeets ramme. Hvis der passer mere end to fingre mellem krybbe og madrasiden, er madrassen for lille.

Arv: Hvis din krybbe er en nedarvet, skal du sørge for at den opfylder de nuværende standarder. Kontroller for stabile hængsler såvel som skarpe eller fremspringende stykker. Hvis det er lavet af træ, skal du sørge for, at finishen er glat og splintfri.

Typer af vugge

Når du handler efter forskellige krybbetyper, er det vigtigt at tage mere end æstetik i betragtning. De 6 krybbe, der er nævnt nedenfor, er nogle af vores favoritter. Læs videre for at finde ud af praktiske oplysninger om hver enkelt samt deres fordele og ulemper.

Standard krybbe

Hvis du nogensinde bliver bedt om at forestille dig en krybbe, vil dette sandsynligvis være den, der kommer op i tankerne. Langvarige og robuste, standard krybbe har en enkel konstruktion – 4 faste sider med lameller i hele.

Standard krybbe er ideelle til forældre, der planlægger at få flere børn, da de er holdbare og kommer i mange forskellige designs, inklusive dem, der indeholder to farvetoner, blandede materialer og farverige finish.

Spindel krybbe, en variation af standard krybbe, har lameller, der kommer i interessante design såsom firkantet, rundt og rektangel.

Kort sagt: Mens de sørger for en fremragende soveløsning i permanente hjem, vil familier, der konstant er på farten, måske være på udkig efter en anden mulighed, da standard krybbe er store og svære at transportere mellem steder.

Også kendt som en “levetid krybbe” eller 3-i-1 krybbe, “konvertible barnesenge gør en hurtig gevinst i popularitet på grund af deres evne til at vokse med dit barn. Nogle foretager for eksempel en enkel overgang til småbarnseng, mens andre tilføjer et tredje trin og overgår hele vejen fra en børneseng til liggestol eller fuld seng – og sikrer, at den bliver med din lille i ungdomsårene.

Cabriolet-krybbe er ofte et ideelt valg for forældre, der ikke planlægger at få flere børn, eller dem, der leder efter en langsigtet møbelløsning.

Disse krybbe har typisk et tidløst design eller et subtilt farveskema, hvilket betyder, at du undgår et potentielt dateret look, når dit barn bliver ældre. En anden fordel: konvertible krybbe er den mest langsigtede omkostningseffektive mulighed, da du kun har brug for denne ene seng til størstedelen af ​​deres barndom.

Opsummering: Hvis du beslutter at tage denne rute, skal du være sikker på, at du elsker, hvordan det ser ud, som du er i det i lang tid. Cabriolet-barnesenge har en større pris foran end andre alternativer, og mindre manuel arbejdskraft (samt et konverteringssæt) er nødvendigt for hver overgang.

En af de mere alsidige indstillinger for nye forældre er en bassinet. Denne type krybbe er ideel til de første par måneder af livet, hvilket gør det nemt at holde øje med babyen, mens du ligger i sengen.

På grund af deres mindre størrelse er bassinetter også en vidunderlig løsning til lejligheder og lofts. De tager ikke meget gulvplads og er let at flytte fra værelse til værelse.

Nogle klipper endda frem og tilbage – hjælper din nye tilføjelse falde i søvn under middagstid.

Nederste linje: mens et solidt valg som en kortvarig soveopløsning, har bassinets en begrænset levetid. Det anbefales, at når babyen er 3-6 måneder gammel eller rulles over, forældre flytter dem til en større krybbe.

Rejsevugge

Betyder din families livsstil, at du ofte er væk hjemmefra? Tag en rejse krybbe i betragtning. Ikke kun er krybbe-typen ideel til ferier (de kan pakkes og tages med på flyet), den fungerer også til kortere weekendture til bedstemors hus.

Rejse barnesenge har en tendens til at være meget bløde og lette, ofte med en mesh- eller aluminiumskonstruktion. De fleste har også en opbevaringspose for ekstra bekvemmelighed.

En anden fordel: De er kendt for hurtige opsætningstider, hvor nogle er klar til at gå på mindre end 30 sekunder.

Nederste linje: ligesom bassinetter anbefales rejse-krybbe ikke til brug som en permanent soveopløsning. De er også tilbøjelige til at blive slid på grund af deres materielle makeup.

Mini vugge

En anden populær løsning for familier i mindre boliger er mini barneseng.

Lad ikke dens lille størrelse narre dig, denne kompakte krybbetype har mange af de samme funktioner som dens større kolleger, inklusive en madras med højdejusterbar højde og hjul, der gør svævning fra rum til værelse til en leg.

Nederste linje: baby vil hurtigt vokse ud af deres mini barneseng, hvilket betyder, at forældre sandsynligvis bliver nødt til at investere i en større, inden de går over til et lille barn eller to enkeltsenge. Hjul i bunden betyder også, at forældre skal være omhyggelige med at kontrollere låsebremsern

Beslutning om den rigtige krybbe er en enorm beslutning. Ikke kun er det fundamentet i børnehaven, det holder også din nye tilføjelse sikkert, når de slumrer væk. Når valget er truffet, skal du kigge efter svævefly, kommoder, omklædningsborde og andre komplementære møbler, der hjælper med at skabe et sammenhængende look.